Magnesium och stenålder

Ända sedan jag blev sjuk har jag tänkt ta ett besök till Paleohaket Primaten i Uppsala. Nästa söndag ska det bli av, har inte haft riktigt lust att ta mig hela vägen dit förut men jag tycker det är så intressant så nu ska jag och barndomskamraten Malin dit. Igår hittade jag också Paleopodden som har ett väldigt intressant avsnitt om Magnesium, lyssna på det om du är det minsta intresserad av hur du får i dig Magnesium på bästa sätt. Länk här http://www.swedishpaleo.se/wp-content/uploads/2015/08/013.-Paleopodden-Magnesium.mp3


Annars hade vi en riktigt skön dag igår jag och hundarna. Sprang runt sjön med Vickan på morgonen och sen lagade jag en jättestor gryta med Bouef Bourguignon. Mellanvilade lite på det och sen spårade vi på kvällen. 

Köttgrytan lagade jag på kravmärkt och ekologiskt beteskött från Kungsbergs gård. Vi köper allt kött både nöt och lamm där. Det är djur som inte fått en droppe antibiotika och inte är det dyrt heller, måste bara ha stor frys eftersom vi hämtar 40 kg varje gång. Sen vågar jag påstå att det är det bästa köttet jag ätit någon gång. Här är länk till Kungsbergs gård. http://www.kungsberg.com/
Den här grytan är också väldigt mycket stenåldersmat, beroende på vad man har till då förstås. 


Stor härlig köttgryta med morot, lök i flera former, svamp och mycket rödvin, en hel flaska skulle det va i det här receptet. 

CONVERSATION

1 kommentarer: