Pusselbiten i livet som heter mat

I går kväll hade vi fredagsmys i badet och vårt samtal halkade in på det här med mat. Jag tycker verkligen inte om att laga mat, det bara är så och vi är båda för snåla för att äta ute på jobbet. Det är alltså inte helt lätt att få ihop den matekvationen, jag med tre timmars restid och Eric med en timmas restid. Jag är också rätt känslig för vad jag äter, det måste vara bra sammansatt mat. Skräpmat/snabbmat fungerar inte min kropp på.

Nu när Eric jobbar skift så ställer till det lite mer än då. Den veckan vi båda är hemma på kvällarna så känns det rätt ok att hjälpas åt att laga mat. Även om jag inte tycker om det så är det iallafall en till person hemma man lagar mat till. Den veckan får vi också Linas matkasse hemkörd så vi slipper tänka på att åka och handla. Men den veckan när Eric inte är hemma på kvällarna, det finns inte på kartan att jag skulle ta min tid till att ställa mig och laga mat då. Och ingen av oss är fortfarande beredda att lägga extra pengar på luncherna på jobbet. Finns bra mycket annat att lägga de pengarna på. Så vi satt och resonerade fram och tillbaka i går om hur vi skulle lösa det och jag vet inte om vi riktigt blev överens men idag har jag varit och handlat en massa grytbitar nere på Köttboden i Nynäshamn så imorgon ska Eric laga ett riktigt storkok på dem. Jag slank också in på Rökeriet nere vid hamnen och köpte deras goda lax. Den gjorde jag en stoooor laxlasagne av och har precis fryst in.

Tycker det är riktigt klurigt med den här pusselbiten som heter mat, hur gör ni? Finns det några smarta sätt att äta rätt utan att det gör stora hål i plånboken och tar för mycket av värdefull ledig tid?

CONVERSATION

0 kommentarer:

Skicka en kommentar